Czwarty odcinek podcastu Nocowanie z pasją - Niezwykli ludzie i miejsca
W czwartym odcinku podcastu “Nocowanie z pasją - Niezwykli ludzie i miejsca” poznajemy historię właścicieli Pytlówki, którzy gospodarstwo agroturystyczne prowadzą już od kilkunastu lat. Jaka była ich droga i co uważają za największy atut ich pracy? Koniecznie posłuchajcie!
Podcast “Nocowanie z pasją - Niezwykli ludzie i miejsca” powstał we współpracy z największym z Open FM, największym polskim radiem internetowym ze 120 kanałami muzycznymi oraz tematycznymi. Możemy tu słuchać ulubionych piosenek, a także rozmów z inspirującymi ludźmi.
Historia Pytlówki sięga czasów, gdy – jak mówi jej gospodarz – “agroturystyka nie była modna, a ludzie wstydzili się wyjechać na wieś”. Teraz wypoczynek w gospodarstwie agroturystycznym jest niezwykle popularny, a turyści szukają miejsc położonych z daleka od dużych miast, schowanych nieco na uboczu. Liczy się doświadczenie prawdziwej wsi, czyli między innymi obecność zwierząt oraz zdrowa żywność.
W najnowszym odcinku podcastu dowiadujemy się, jak można spędzić czas w Pytlówce, skąd wzięła się nazwa i jakie są codzienne obowiązki gospodarza, a także dlaczego mieszkanie na wsi jest fajne!
Zachęcamy do wysłuchania pozostałych odcinków podcastu “Nocowanie z pasją - Niezwykli ludzie i miejsca”:
Tego odcinka nie może przegapić żaden turysta, który szuka spokoju polskiej wsi – przenosimy się bowiem w Góry Świętokrzyskie do miejscowości Tarczek, gdzie znajduje się Zaczarowana Zagroda Pytlówka.
Odwiedzamy rodzinne gospodarstwo agroturystyczne w Górach Świętokrzystkich
Historia Pytlówki sięga czasów, gdy – jak mówi jej gospodarz – “agroturystyka nie była modna, a ludzie wstydzili się wyjechać na wieś”. Teraz wypoczynek w gospodarstwie agroturystycznym jest niezwykle popularny, a turyści szukają miejsc położonych z daleka od dużych miast, schowanych nieco na uboczu. Liczy się doświadczenie prawdziwej wsi, czyli między innymi obecność zwierząt oraz zdrowa żywność.
Posiadamy czynne gospodarstwo rolne 7 ha, a więc oferujemy wyżywienie oparte głównie na własnych produktach. Mleko kupujemy od zaprzyjaźnionych sąsiadów, zbieramy śmietanę, robimy biały ser, zboże na mąkę mielimy w pobliskim młynie. Wędliny i mięso kupujemy u małych, ale sprawdzonych dostawców. W wakacje prowadzimy warsztaty dla dzieci – czytamy w ofercie na Nocowanie.pl.
W najnowszym odcinku podcastu dowiadujemy się, jak można spędzić czas w Pytlówce, skąd wzięła się nazwa i jakie są codzienne obowiązki gospodarza, a także dlaczego mieszkanie na wsi jest fajne!
Zachęcamy do wysłuchania pozostałych odcinków podcastu “Nocowanie z pasją - Niezwykli ludzie i miejsca”:
Komentarze