Festiwal Pierogów w Krakowie
Miasto Kraków zaprasza na VI Festiwal Pierogów w Krakowie, który odbędzie się w dniach 15 - 17 sierpnia na Małym Rynku. Proste w formie, a zarazem treściwe, odkrywane na nowo i urozmaicone nowoczesnymi farszami - nasze kochane pierogi!
PROGRAM
piątek, 15 sierpnia 2008
prowadzący: Rafał Jędrzejczyk
10.00 – uroczysta msza święta w intencji krakowskich restauratorów w Bazylice Mariackiej, po mszy poświęcenie ziół i przejazd na Mały Rynek
12.00 – otwarcie festiwalu
12.00 – 14.00 – show klauna Bartosza Tapera
12.00 – 18.00 – mini ZOO, Lajkonik
12.30 – 15.00 – Od ziarenka do pierożka - jak się robi pierogi?
12.30 – 18.00 – zespół folklorystyczny Pierony
13.00 – nowoczesne sposoby podawania pierogów w wykonaniu szefa kuchni Karczmy Rochatyna
13.00 – 16.00 – konkurs na restaurację serwującą najsmaczniejsze pierogi (wybór publiczności)
13.00, 16.00 – zabawy i konkursy przygotowane przez Apollo Film Kijów.Centrum
14.00 – Teatr Iluzji Mefisto
17.00 – ogłoszenie wyników konkursu na restaurację serwującą najsmaczniejsze pierogi
sobota, 16 sierpnia 2008
prowadząca: Anna Konopka
12.00 – otwarcie drugiego dnia festiwalu
12.00 – 14.00 – show klauna Bartosza Tapera
12.00 – 18.00 – mini ZOO, Lajkonik
12.30 – 15.00 – Od ziarenka do pierożka - jak się robi pierogi?
12.30 – 19.00 – kapela Baciarka
13.00, 16.00 – zabawy i konkursy przygotowane przez Apollo Film Kijów.Centrum
14.00, 15.00 – konkurs lepienia pierogów dla publiczności
14.00 – 16.00 – konkurs na najlepsze pierogi (wybór jury)
16.30 – ogłoszenie wyników konkursu na najlepsze pierogi
17.00 – pokaz kulinarny Kuchnia XXI wieku – pierogi zawsze modne w wykonaniu mistrzów kuchni: Zbigniewa Kurleto i Piotra Krawczyka
niedziela, 17 sierpnia 2008
prowadząca: Anna Konopka
12.00 – otwarcie ostatniego dnia festiwalu
12.00 – 14.00 – show klauna Bartosza Tapera
12.00 – 18.00 – mini ZOO, Lajkonik
12.30 – 15.00 – Od ziarenka do pierożka - jak się robi pierogi?
12.30 – 18.00 – zespół folklorystyczny Pierony
13.00 – nowoczesne sposoby podawania pierogów w wykonaniu szefów kuchni: Tomasza Czyżewskiego i Marcina Mroza
13.00, 16.00 – zabawy i konkursy przygotowane przez Apollo Film Kijów.Centrum
14.00 – Teatr Iluzji Mefisto
18.00 – zakończenie VI Festiwalu Pierogów w Krakowie
Źródło: www.krakow2000.pl
Komentarze