Lubelskie Restaurant Week. Konkurs
Knedle dyniowe ze śliwką w Botanice? A może karp w sosie żurawinowym smażony w migdałach w Bajglu? Trwa jesienna edycja Festiwalu Restaurant Week. Zapraszamy do udziału w konkursie!
Rozpoczęła się jesienna edycja Festiwalu Restaurant Week. Tym razem jej hasło przewodnie to „Kochaj jedzenie!”. Kochaj – więc szanuj. Nie marnuj.
* Szanuj - przechowuj świadomie i mądrze.
* Dbaj każdego dnia - rozsądnie planuj posiłki.
* Zdobywaj z sercem - kupuj mniej i częściej.
* Nie wyrzucaj - zamrażaj, susz, rób koktajle.
* Dziel się - z bliskimi i potrzebującymi.
* Zabieraj do domu - nie zostawiaj resztek w restauracji.
* Nie marnuj - uczęszczaj na Festiwale z wcześniejszym wyborem menu.
Co wspólnego z niemarnowaniem jedzenia ma jedzenie w restauracji, gdzie – wydawałoby się – jedzenia marnuje się właśnie najwięcej?
- Dzięki wcześniejszemu wyborowi menu, uczestnicząc w Festiwalu goście wspierają niemarnowanie żywności w restauracjach – piszą organizatorzy. – Restauracje znając bowiem wcześniej liczbę gości i ich menu, kupują dokładnie tyle składników, ile potrzeba.
Rezerwacje stolików w festiwalowej cenie 49 zł za trzydaniowy obiad i festiwalowy koktajl dostępne są już na www.RestaurantWeek.pl.
Dla tych z Państwa, którzy zechcą wziąć udział w naszym konkursie, mamy 3 podwójne wejściówki do dowolnej restauracji uczestniczącej w festiwalu w terminie do 31 października.
Wystarczy tylko odpowiedzieć na zadanie konkursowe:
Jakie zabiegi stosuje Pani/ Pan w swoim domu, by nie marnować żywności?
Dobrymi praktykami warto się dzielić. Wypowiedź wraz z imieniem, nazwiskiem i numerem telefonu należy przesłać na adres: anna.soria@nocowanie.pl do wtorku 22 października włącznie. W tytule maila należy umieścić adnotację „Konkurs”. Ogłoszenie wyników w środę 23 października o godzinie 12.21 na łamach naszego portalu.
Sponsorem nagród w konkursie jest Restaurant Week S.C.
W lubelskiej jesiennej odsłonie festiwalu Lubelskie Restaurant Week – bierze udział 27 restauracji z Lublina, Kazimierza Dolnego i Nałęczowa. Wśród nich są m.in.: Bajgiel, Botanika - z Kazimierza, Stół i Wół, Muuucho, Willa Filiks, EGO w Hotelu Alter, czy debiuty: Spokojna 2, Za Kulisami czy Bistro Pazłotko. Pełna lista na stronie: https://restaurantweek.pl/restaurants?location=7-Lubelskie
Rezerwacje: www.RestaurantWeek.pl
Otwarcie rezerwacji: od 19 września
Festiwal: 16-31 października
Kazimierski Portal Internetowy jest patronem medialnym imprezy.
Komentarze