Grupy zorganizowane

Warsztaty zaczynają się od dojenia kóz, poźniej uczestnicy  z udojonym mlekiem przechodzą do zagrody serowej i pod okiem zarowarki zaczynają robić serek. Każdy uczestnik kończy zajęcia z własnoręcznie zrobionym serem, który sobie bierze . Podczas zajęć uczestnicy poznają tajniki tradycyjnego  serowarstwa  i różne dawne sprzęty do przetwarzania mleka i nie tylko. Nabywają również unikalną wiedzę z zakresu ekologii i zdrowego odżywiania.

Terminy warsztatów tylko po wcześniejszym uzgodnieniu .Dzieci przyjmujemy tylko z opiekunami.  Maksymalna grupa 10 osób. Czas trwania warsztatów od 3-3,5 godzin. Zapewniamy kawę, cherbatę i miłą serdeczną swojską atmosferę.

Potrzebujesz pomocy?

Jeśli masz jakieś pytania lub potrzebujesz wsparcia, skontaktuj się z naszym Biurem Obsługi Klienta


Dotrzyj do 3 mln turystów
Dodaj swój obiekt

Sprawdź naszą ofertę!