Szanowni Państwo, sala w Ośrodku w Revicie ul. Górna 33, Szklarska Poręba to doskonałe miejsce na zorganizowanie przyjęcia z okazji Pierwszej Komunii Świętej.
Przytulne wnętrza, wykwintna polska kuchnia, profesjonalna, miła obsługa, sprawią, że przyjęcie nabierze charakteru podniosłej, niezapomnianej uroczystości.
Do dyspozycji oddajemy salę, która może pomiescić jednorazowo do 70 osób. Na większe imprezy zapraszamy do ogrodu przy obiekcie, w którym możemy zorganizować przyjęcia do 200 osób.
Szanowni Goście
Przyjęcia komunijne w Revicie słyną z wysokiej jakości serwowanych dań, profesjonalnej obsługi i różnorodności atrakcji towarzyszących. W standardzie każdego przyjęcia gwarantujemy Państwu:
Wystrój kwiatowy
Pokrowce na krzesłach (w przypadku przyjęć w ogrodzie)
Ogrodzony bezpieczny ogród, placem zabaw i mini zoo dla dzieci
Bezpłatny parking
Menu I – 100,00 zł/os
Zupa :
Zupa - krem z cukinii z grzankami
Danie główne :
pierś z kurczaka po Hawajsku z ziemniakami i bukietem warzyw
Deser:
kruche ciasto ze śliwką
Przystawki (na półmiskach w stole):
Wiejski stół -stół szwedzki
Półmisek pomidorów z mozzarellą, pesto i świeżą bazylią
Sałatka jarzynowa, i makaronowa
Mieszane sałaty z fetą, świeżymi warzywami, oliwkami i sosem vinegret.
Roladki z pieczonego schabu faszerowane musem chrzanowym pod galaretą
Roladki drobiowe trzy smaki (ze szpinakiem, warzywnym joulienne i serem feta, z owocowym suszem)
Chrupiące pieczywo
Masło , pieczywo
Menu II – 165,00 zł/os
Zupa :
Rosół z makaronem
Danie główne :
Medaliony z polędwiczki wieprzowej w sosie kurkowym podawane z pieczonymi ziemniakami i bukietem warzyw
Deser:
Domowa szarlotka na ciepło z lodami waniliowymi i bitą śmietaną
Przystawki (na półmiskach w stole):
Półmisek wędlin z własnej wędzarni i mięs pieczonych z piklami i ćwikłą
z chrzanem
Tortilla z grillowanym kurczakiem , świeżymi warzywami, rucolą i oliwkami
Półmisek pomidorów z mozzarellą, pesto i świeżą bazylią
Mieszane sałaty z fetą, świeżymi warzywami, oliwkami i sosem vinegret.
Śledź trzy smaki (marynowany w ziołach, po kaszubsku, w śmietanie)
Roladki z pieczonego schabu faszerowane musem chrzanowym pod galaretą
Roladki drobiowe trzy smaki (ze szpinakiem, warzywnym joulienne i serem feta, z owocowym suszem)
Chrupiące pieczywo
Masło smakowe
Menu III – 175,00 zł/os
Przystawka serwowana:
Figa marynowana z szynką parmeńską i mozzarellą podawana na kruchych sałatach polana sosem balsamicznym
Zupa do wyboru:
Staropolski żurek z jajkiem i kiełbasą
Rosół z makaronem
Danie główne do wyboru:
Kacze uda duszone w ziołach w sosie z czarnej porzeczki podawane
z ziemniakami opiekanymi i pieczonym jabłkiem
Soczysty schab w sosie borowikowym podawany z kluskami śląskimi i buraczkami zasmażanymi
Deser serwowany:
Lody własnego wyrobu z prażonymi płatkami migdałów podawane na sosie karmelowym
Przystawki zimne (na półmiskach w stole):
Półmisek mięs pieczonych i wędlin z własnej wędzarni z piklami i ćwikłą
z chrzanem
Deska serów z krakersami winogronami i bakaliami
Trio pasztetów polskich (drobiowy, wieprzowy, z dziczyzny)
Sałatka cesarska z grillowanym kurczakiem, pomidorkami koktajlowymi i grzankami polana sosem vinegret
Mieszane sałaty z marynowaną gruszką, burakiem, orzechem włoskim, sosem balsamicznym, oprószone serem dojrzewającym
Roladki z wędzonego łososia faszerowane ricottą i świeżym szpinakiem
Pieczone papryczki faszerowane ziołowym twarożkiem, burakiem i gruszką
Tatar wołowy na liściach cykorii
Chrupiące pieczywo
Masło smakowe
Deser w bufecie:
Patera owoców filetowanych
Patera ciast domowych
Pozostałe dania do wyboru
Zupy zamiennie:
Zupa sezonowa
Flaczki z chrupiącą bułeczką
Dania główne zamiennie do w/w zestawów:
Tradycyjny kotlet schabowy z ziemniakami z wody i kapustą zasmażaną
Grillowany filet z łososia podawany z masłem czosnkowym, miksem kolorowych sałat i ziemniakami opiekanymi
Delikatna pierś z kurczaka faszerowana serem kozim i suszonymi pomidorami w sosie kaparowym podawana z ziemniakami z wody i bukietem warzyw
De volaille z młodymi ziemniakami z koperkiem i miksem kolorowych sałat
Mix mięs duszonych karkówka/szynka/schab w sosie chrzanowym/śliwkowym/borowikowym/pieprzowym z kluskami śląskimi i surówką z buraczków
Menu dla dzieci
Zupa
Rosół z makaronem
Dania główne do wyboru
Panierowane fileciki z kurczaka podawane z frytkami i surówką z marchewki i ketchupem
Chrupiący filecik z dorsza z frytkami i surówką z marchewki i jabłka
Deser:
Puchar lodowy z owocami i bitą śmietaną
Dzieci do 3-go roku życia bezpłatnie,
Dzieci powyżej 3-go roku życia 50% ceny wybranego menu
Tort komunijny
Koszt od 110,00 zł/kg (cena uzależniona jest od smaku oraz od kształtu tortu).
Proponowane smaki:
Śmietanowy
Śmietanowy z owocami
Czekoladowy z wiśniami
Mus malinowo -żubrówkowy
Advocatowy
Cappucciono
Orzechowy
Kawowy
Serwowanie tortu przyniesionego przez Gościa – 200,00 zł
Pokoje dla gości w cenie obniżonej o połowę