Chcemy zaprosić Państwa do naszej restauracji,
która powstała by cieszyć podniebienia najbardziej wymagających klientów.
Położona jest ona w samym centrum Białki Tatrzańskiej, blisko stoku narciarskiego Kotelnica Białczańska,
oraz nowo otwartego kompleksu basenów termalnych "Terma Bania"
Nasza restauracja zaprasza na smaczne posiłki kuchni regionalnej i polskiej.
W ofercie naszego menu znajdą Państwo specjały szefa o wyśmienitej kompozycji smaku.
Wizytówką naszego lokalu jest wyśmienity Pstrąg z górskiego potoku pieczony w piecu podawany z masełkiem czosnkowym, oraz wątróbki drobiowe w sosie borowikowym.
Współpracujemy z pensjonatem "STOKROTKA" który położony jest w sąsiedztwie budynku restauracyjnego.
Nasza restauracja oferuje Państwu kompleksowe usługi cateringowe:
- urodziny, imieniny, jubileusze
- chrzciny, komunie, wesela
- bankiety, imprezy plenerowe
- przyjęcia domowe
- imprezy firmowe
Oferujemy Państwu bogate Menu, które dostosujemy do indywidualnych potrzeb każdego klienta.
Jeśli udało nam się zainteresować Państwa naszą ofertą prosimy o kontakt w celu zaprezentowania i omówienia szczegółowej oferty.
Drobiowe sakiewki nadziewane pomidorami suszonymi
z bukietem sałat i ziemniaczkami opiekanymi
Przysmak z wątróbki drobiowej z ziemniaczkami opiekanymi
oraz lampką czerwonego wytrawnego wina
Kurczak zapiekany z serem i fasolką szparagową z ziemniaczkami opiekanymi
oraz sałatką z białej kapusty
Pstrąg z górskiego Potoka w aromatycznych ziołach
w towarzystwie bukietu warzyw
Udko z kaczki z sosem jabłkowym podawane z grulami omasconymi
oraz lampką czerwonego wina
Zakąski:
Oscypek z grilla przekładany boczkiem
Oscypek panierowany metodą góralską z sosem żurawinowym
Tatrzańskie kurki w śmietanie na sałacie
Śliwki zawijane w boczku
Sałatka "Góralski Zwyk"
Sałatka z kurczakiem
Zupy:
Rosół z makaronem
Pomidorowa
Barszcz czysty
Barszcz z pierogiem
Kwaśnica z żeberkiem
Żur na wędzące
Borowikowa
Mięso:
Kotlet schabowy
Kotlet po zbójnicku z oscypkiem
Kotlet po juhasku
Karczek w sosie własnym
Filet z kurczaka w panierce
Jagnięcina na masełku czosnkowym
Polędwiczka wieprzowa w sosie zielonego pieprzu
Golonka po góralsku bez kości podlewana piwem
Pierogi:
Perogi ruskie
Pierogi z mięsem
Ryby:
Pstrąg z Gorskiego Potoka pieczony w piecu podawany z masełkiem czosnkowym
Pstrąg z Gorskiego Potoka pieczony w piecu wcześniej marynowany w znakomitej kompozycji ziół i przypraw
Wina:
De Mar Plavac
Południowe wytrawne wino o wysokiej jakości produkowane z rodzimych odmian winogron Plavac Mali o pięknym rubinowym kolorze, doskonale uzupełnia dania z grilla.
Venus
Czerwone, półsłodkie wino stołowe. Wytwarzane jest ono z macedońskiego szczepu Vranac, uznawanego w winiarskim świecie za legendę Bałkan.
Vranac
Wyborne czerwone wino wytrawne z macedońskiego szczepu Vranac. Cechuje się głębokim aromatem i niezwykle delikatnym smakiem, doskonale pobudza apetyt.
Ilocki Frankowka
Doskonałe czerwone wino wytrawne produkowane z najbardziej cenionych szczepów z regionu Srijem. Jego mocny i zrównoważony smak jest idealnym dodatkiem do dań o pikantnym smaku.
Laguna Sauvignon Cabernet
Wyjatkowe czerwone wino wytrawne z zachodniej Istrii o głebokiej rubionej barwie. Posiada bogaty bukiet z wyczuwalną nutą czarnych jagód, wiśni oraz przypraw(papryka, pieprz)
Laguna Cabernet Sauvignon Rose
Wino słodkie o wspaniałym łososiowym kolorze, świeżym oraz intensywny aromacie z nutą czerwonych jagód oraz wiśni doskonale pasuje jako dodatek do białych mięs i ryb.
De Mar Malwazija
Wyjątkowa odmiana wina wytrawnego, której historia sięga XV wieku. Malvazija produkowana jest z najsłodszych owoców szczepu, co czyni ją winem wysokiej klasy. Posiada orzeźwiający, owocowy aromat, a jej smak jest niezwykle delikatny.
Ilocki Chardonnay
Wysokiej jakości białe wino wytrawne o harmonijnym smaku, posiadające delikatne pozostałości niesfermentowanego cukru, co czyni je szczególnie zachwycającym. Doskonale pasuje jako dodatek do zakąsek, zup oraz dań głównych z białego mięsa i ryb.