W naszej restauracji dbamy o to, aby mogli Państwo poczuć nowoczesne trendy sztuki kulinarnej.
Nasz szef kuchni Daniel Chrzanowski zajął pierwsze miejsce w mistrzostwach Polski w grillowaniu. W szczególności poleca kuchnię europejską z elementami kuchni regionalnej. Charakteryzują ją świeże produkty najwyższej jakości, podane w prosty, przejrzysty sposób, tak, aby można było skupić się przede wszystkim na smaku. Różnorodność dań i kreatywność naszego szefa odnajdziecie Państwo w licznych sezonowych wkładkach, w których użyte produkty uzależnione są od pory roku.
Hasło naszej restauracji brzmi: „Pozwól się nam skokietować” i wierzymy, że po poznaniu naszych smaków, będziecie Państwo naszymi częstymi gośćmi. Wszystkich chcących spróbować oryginalnej, zdrowej kuchni zapraszamy na lunche oraz kolacje w romantycznych wnętrzach Kokieterii.
Jednocześnie gorąco zachęcamy do organizacji uroczystości rodzinnych takich jak: chrzciny, rocznice, śluby, komunie itd. W naszej restauracji jednocześnie możemy gościć do 60 osób.
Jeżeli wybierzecie się Państwo do nas grupą powyżej dziesięciu osób skomponujemy specjalne menu i przygotujemy stół w wybranej części restauracji, a w ładną pogodę zaprosimy na taras z widokiem na Motławę.
Wśród wielu wspaniałych potraw serwowanych przez Szefa Kuchni w szczególności polecamy:
- zupę rybną według gdańskiej receptury
- gicz jagnięca ułożona na czerwonej duszonej kapuście w towarzystwie pieczonych ziemniaków i sosu wiśniowo-miętowego
- suflet czekoladowy w asyście gałki loda waniliowego