Zapraszamy serdecznie do Restauracji Althaus w Gdyni!
Kuchnia bawarska nieodłącznie kojarzy się z golonką, białą kiełbasą i knedlami. Tych elementów nie zabraknie w ALTHAUS, choć w nieco innym wydaniu. Chrupiąca skórka i soczyste mięso to znaki rozpoznawcze naszej golonki. Sznycel wiedeński z cielęciny podawany z sałatką ziemniaczaną, czy gulasz po bawarsku to kolejne sztandarowe dania naszej kuchni. Wszystko doprawiane jest aromatycznymi ziołami, typowymi dla tego regionu, a całości dopełnia bogaty wybór win oraz piwo pszeniczne.
Smaczne jedzenie to jednak nie wszystko. Idea naszej restauracji dopracowana jest w każdym, najdrobniejszym nawet szczególe. Subtelne, a jednocześnie przytulne wnętrza, niemieckie książki kucharskie na półkach, kelnerki i kelnerzy w doskonale dobranych bawarskich strojach ludowych, wszystko to składa się na niezwykły klimat tego miejsca.
ALTHAUS to unikalne miejsce na kulinarnej mapie Trójmiasta, wprost idealne do biesiadowania, pozwalające odpocząć od codzienności a smaczne potrawy dla każdego podniebienia i idealnie dobrane do nich wino to nasz znak rozpoznawczy.
Serdecznie zapraszamy!