Wizyta w restauracji Moon w Gdyni wpływa zarówno na doznania kulinarne, jak i estetyczne. W stylowych, wysmakowanych wnętrzach połączono tradycyjną kuchnię chińską z nowoczesnymi interpretacjami przepisów z różnych zakątków Azji. Moon powstał w czasach, kiedy w Gdyni azjatycka kuchnia dostępna była wyłącznie w chińskich barach i był pierwszą restauracją tego typu w mieście. Od 12 lat właściciele z pomocą profesjonalnych, chińskich kucharzy starają się zarazić Gdynian zamiłowaniem do wyrafinowanych, wschodnich smaków. Ich starania zostały docenione kilka lat temu, kiedy ciesząca się wielką popularnością polędwica w sosie ostrygowym została nagrodzona Złotą Patelnią.
Wystrój restauracji utrzymany jest w nowoczesnym i jednocześnie orientalnym stylu. Już z zewnątrz czerwone wejście z lampionem sygnalizuje, że mamy do czynienia z kuchnią azjatycką, ale wnętrze zaskakuje wyrafinowaną prostotą i stylowymi, chińskimi dodatkami jak stara komoda, lustro czy kusza na ścianie. Restauracja podzielona jest na trzy części: lunchową, obiadową i małą, oddzieloną szklanymi drzwiami salę na prywatne uroczystości. Pierwsza część - klubowa, urządzona w barwach kremowo-czerwono-czarnych idealnie nadaje się na niezobowiązujący lunch z przyjaciółmi lub kawę. Można tutaj też spróbować jednej z pysznych zielonych herbat oglądając telewizję lub przeglądając świeżą prasę. Część restauracyjna jest bardziej elegancka, utrzymana w tonacji kremowo-brązowej, z piękną podłogą z egzotycznego drewna i pokrywającym całą ścianę starym zdjęciem w kolorze sepii przedstawiającym zatłoczoną, chińską ulicę z lat 30-tych. W sali prywatnej urzeka natomiast piękna, stylowa lampa i wielkie, podświetlone zdjęcie bambusa. Wysmakowany design nie kończy się na salach restauracyjnych ale przeniesiony jest także do stylowych łazienek.