Walczyk Smaków to autorska restauracja wywodzącego się z Gdyni znakomitego kucharza, członka elitarnego Klubu Szefów Kuchni i mecenasa sztuki kulinarnej - Jarosława Walczyka. Restauracja powstała z pasji do gotowania i dobrego jedzenia, którą właściciel chce się podzielić z gośćmi odwiedzającymi to miejsce. Specjalnością Walczyka Smaków jest kuchnia autorska w mistrzowskim wydaniu. Menu jest niezbyt rozbudowane, ale ma to na celu skupienie się na jakości i starannym przygotowaniu potraw. Aby goście mogli skosztować różnorodnych dań autorskich, karta jest zmieniania co kilka miesięcy, a ponadto co tydzień odbywa się live cooking. W każdy czwartek opracowywane jest specjalne menu - co tydzień inne, a jedno wybrane danie przygotowywane jest podczas mini pokazu kulinarnego. To prawdziwa gratka dla wielbicieli wykwintnego jedzenia, gdyż mogą spotkać i zapytać osobiście o sekrety kuchni właściciela Walczyka Smaków.Do najpopularniejszych dań, które zyskały sobie zagorzałych wielbicieli z pewnością można zaliczyć stek z polędwicy wołowej sous-vide z sałatką z boczniaków i groszku na ciepło oraz z pudrem rozmarynowym i purée z selera. Walczyk Smaków to idealne miejsce zarówno na uroczysty obiad w rodzinnym gronie, jak i spotkanie biznesowe. Poza doskonałym jedzeniem można tu także poznać świat whisky, dzięki możliwości degustowania różnych gatunków tego trunku z całego świata.
Restauracja składa się z dwóch części: restauracyjnej - jasnej, przestronnej, z kremowymi meblami, elegancką złotą ścianą i kolekcją zdjęć przedstawiających starą Gdynię oraz barowej – bardziej mrocznej, z dominującym stylowym barem z kolumnami. Obie części łączy drewniany mostek, pod którym szemrze strumyk i pływają złote rybki.