Zapraszamy serdecznie do Restauracji proVita w Kołobrzegu!
Będąc w tym momencie na tej stronie nie macie możliwości poczuć i zobaczyć tego, co dzieje się w naszej kuchni. W momencie kiedy to czytacie trwa doprawianie dań, zagniatanie ciasta, pieczenie mięsa, siekanie warzyw… Tradycyjnym potrawom nadajemy nowoczesny charakter. Na naszą kuchnię wpływ mają pory roku, lokalni producenci, a przede wszystkim nasz zespół. Gotujemy z pasją co sprawia, że nasze smaki są wyjątkowe i mogą zdrowo uzależnić. Dlaczego?
Po pierwsze jedzenie to ogromna przyjemność, po drugie gotowanie dla Was to wędrówka w poszukiwaniu nowych smaków, po trzecie lubimy opowiadać o sobie poprzez kulinarne emocje, które najłatwiej wyrazić nam na talerzu.
Poprzez przygotowane dania mówimy o swojej filozofii, ludziach i inspiracjach towarzyszących ich powstaniu. To opowieść rozciągająca się od zaprzyjaźnionego lokalnego dostawcy, poprzez zespół kucharzy, dietetyka, obsługę sali, aż do naszych Gości.
W tej historii każdy ma swój szczególny udział.
Podkreślić należy wyjątkową rolę naszego Szefa Kuchni - Daniela Olasa, który dowodzi, że młodość i pasja do gotowania pozwalają odważnie sięgać po nieszablonowe rozwiązania w fascynującym świecie kuchni i są przepisem na spełnianie marzeń. Drugą osobą jest dr Marzena Rypina, która swoją wiedzą uzupełnia dania o wszystkie niezbędne i zdrowe elementy. Jej ponad 30-letnie doświadczenie sprawia, że diety są smaczne, sycące i przyjemne.