Jesteśmy najstarszą restauracją w Zakopanem. Rok założenia to 1870 rok. Nasza karczma znajduje się w zabytkowym budynku wybudowanym około 1850 roku przez brata Sabały Józefa Krzeptowskiego. Był to pierwszy piętrowy dom na Podhalu. Zabytkowe wnętrza z przygrywającą kapelą góralską tworzą niepowtarzalną atmosferę , która sprawi ze jak poprzednie pokolenia bedziecie chcieli do nas powrócić.
W naszym menu stawiamy na tradycyjne dania kuchni góralskiej. Będąc u nas musicie spróbować ponoć najlepszej w Zakopanem, kwaśnicy podanej z grulami i wędzonym żeberkiem oraz moskola przyrządzanego jak przed wiekami. Dla odważnych (tych dorosłych) czeka nasza specjaność "Siekierka U Wnuka" podana na gorąco.
W naszym menu stawiamy na tradycyjne dania kuchni góralskiej. Będąc u nas musicie spróbować ponoć najlepszej w Zakopanem, kwaśnicy podanej z grulami i wędzonym żeberkiem oraz moskola przyrządzanego jak przed wiekami. Dla odważnych (tych dorosłych) czeka nasza specjaność "Siekierka U Wnuka" podana na gorąco.
Statystyki odwiedzin
Dzisiaj: , od :