W Ostródzie odbędą się targi branżowe Mazury HoReCa
Udział w targach branżowych to doskonała okazja dla wszystkich osób, które prowadzą swój obiekt noclegowy, by poznać nowinki i nawiązać ciekawe biznesowe znajomości. Najbliższe wydarzenie tego typu odbędzie się w Ostródzie w dniach 17 i 18 kwietnia 2018 r. Zapraszamy na Targi Mazury HoReCa.
Na najbliższym spotkaniu, które będzie miało miejsce w halach targowych Expo Mazury w Ostródzie, pojawią się najlepsi dostawcy, znani szefowie kuchni, przeprowadzający pokazy i szkolenia gastronomiczne, oraz wielu branżowych ekspertów.
Szukasz ofert noclegowych w mieście? Wejdź i zobacz: Noclegi w Ostródzie
Sercem targów będzie strefa konkursowa, znana z prestiżowych konkursów kulinarnych – skierowanych do profesjonalistów i uczniów szkół gastronomicznych – takich jak „Master Challenge by Schöller”, „Drób na Polskim Stole” i „Gęsina w Restauracji”. Poza tym, po raz pierwszy pojawi się konkurencja skierowana do Kół Gospodyń Wiejskich z całej Polski. Będzie to Warmińsko-Mazurski Prodiż.
Warto odwiedzić też strefę live cooking, w której mają odbywać się pokazy prowadzone przez znanych szefów kuchni. To jedyna w swoim rodzaju możliwośc, by zobaczyć ich przy pracy i uczyć się od najlepszych.
Ważnym punktem programu będą szkolenia z zarządzania restauracją, jej finansami i personelem. Szkolenia przeprowadzą Piotr Rogowski i Paweł Gruba, managerowie zewnętrzni V4B, trenerzy i doradcy z dużym doświadczeniem w branży gastronomicznej. Szkolenia dla restauratorów, właścicieli i managerów gastronomii, szefów kuchni i osób związanych z zarządzaniem personelem i kosztami są bezpłatne.
Podobnie jak w poprzednich edycjach, podczas Mazury HoReCa 2018 w Expo Mazury pojawią się
ponadto młode talenty kulinarne, menedżerowie i właściciele hoteli, restauracji, nowych formatów gastronomicznych, firm cateringowych, cukierni, piekarni i lodziarni, dystrybutorzy produktów i usług – liderzy branży HoReCa.
Program Targów Mazury HoReCa
17 kwietnia, wtorek
10:00 – otwarcie bramek
10:30 – uroczyste otwarcie targów; w strefie konkursowej: konkurs Master Challenge by Schöller dla uczniów szkół gastronomicznych, konkurs Gęsina w Restauracji (profesjonalni kucharze)
11:00 – 16:00 pokazy kulinarne na stoisku Klubu Szefów Kuchni (co godzinę)
11:00 – 16:00 atrakcje w strefie Akademii Bocuse d’Or (co godzinę)
12:00 - 14:00 szkolenie „Nowoczesne zarządzanie personelem w gastronomii, czyli zbuduj kompetentny i zadowolony zespół. Zwiększ obroty przez motywację” (Piotr Rogowski, Paweł Gruba)
11:00 – 16:30 spotkania biznesowe wystawców z profesjonalnymi kupującymi
17:00 – zakończenie pierwszego dnia targów
18 kwietnia, środa
10:00 – otwarcie bramek; w strefie konkursowej: konkurs Drób na Polskim Stole (uczniowie szkół gastronomicznych), konkurs Master Challenge by Schöller dla profesjonalistów
11:00 – 16:00 pokazy kulinarne na stoisku Klubu Szefów Kuchni (co godzinę)
11:00 – 16:00 atrakcje w strefie Akademii Bocuse d’Or (co godzinę)
12:00 - 14:00 szkolenie „Policzalna restauracja. Zarządzanie finansami w gastronomii, czyli znajdź odpowiedź na pytanie: gdzie są te pieniądze?” (Piotr Rogowski)
11:00 – 16:30 spotkania biznesowe wystawców z profesjonalnymi kupującymi
17:00 – zakończenie drugiego dnia targów.
Aby wziąć udział w Targach Mazury HoReCa, wystarczy pobrać bezpłatne zaproszenie ze strony expobilety.pl. W dniu wydarzenia wstęp będzie płatny – 10 zł od osoby.
Więcej informacji o wydarzeniu: mazuryhoreca.pl
Komentarze