W tej cukierni trzeba być
Odwiedzając Zakopane możemy skorzystać z licznych szlaków turystycznych, galerii, góralskich chat z regionalnym jadłem. Dla tych, którzy cenią sobie stylowy wystrój wnętrza, a przede wszystkim słodką ucztę dla podniebienia godna polecenia jest cukiernia Samanta.
Łączy ona wszystko, co w tej branży najlepsze – tradycję, jakość i niepowtarzalny klimat.
Założona w 1927 roku, ma obecnie w zimowej stolicy Polski aż 4 lokale: na ul . Witkiewicza 2, Kasprusie 34, Krupówki 4a i Charmcówki 4. Ten główny znajduje się na Witkiewicza i tam właśnie znajdziemy klimat dawnej epoki – okresu dwudziestolecia międzywojennego. Wizualnie świadczą o tym obrazy ilustrujące początki działalności cukierni i wiernie odzwierciedlające Zakopane tamtych lat. Atmosferę tworzy również muzyka – jazz, łagodny blues, bossa nova – wszystko po to aby odpocząć, zrelaksować się i wyciszyć. Ale cukiernia Samanta oprócz całej tej otoczki, słynie głównie z szerokiej gamy wyśmienitych ciast, tortów, lodów i deserów. Wszystko to zrobione z najwyższej jakości produktów i według pilnie strzeżonych receptur. Jeśli chcesz skosztować popularnych w tym regionie kremówek, to Samanta zaspokoi najbardziej wybredne gusta. Szef cukierni, pan Maciej Rzadkowski poleca także torcik orzechowy, a na zbliżające się upały wyśmienitą kawę mrożoną.
Komentarze